KEÇİBOYNUZU ANTİOKSİDAN DEPOSU

YUKSEK ANTIOKSIDAN AKTIVITE

Antioksidanlar Nedir?

Sigara dumanı, araçların egzos gazları, baca gazları, güneş ışığı, tarım ilaçları, hormonlu sebze ve meyveler günlük yaşantımızda sıkça karşı karşıya kaldığımız ve serbest radikal oluşumu nedeni ile sağlığımızı olumsuz etkileyen çok önemli etkenlerdir. Bu dış etkenlerin stres ve yaşam tarzı ile birleşmesi serbest radikallerin insan vücudunu oluşturan hücrelere, dolayısı ile organlarımızda ciddi boyutta kalıcı sorunlar oluşturmasına neden olur. Serbest radikaller, hücreleri ve hücrenin esas yapısı olan DNA’yı hasara uğratarak hücre ölümlerini artırabilir, yaşlanmaya neden olabilir, kanser, kalp hastalıkları, akciğer hastalıkları ve hatta katarakta yol açabilir.

Antioksidanlar, Serbest radikalleri etkisiz hale getirerek, kanser dahil pek çok hastalığa neden olabilecek zincir reaksiyonları önleyen moleküllerdir. Vücudu çeşitli hasarlardan ve hastalık gibi bilinen dış etkenlerden koruyan antioksidanlar sağlık için büyük önem taşımaktadır. Vücudumuza gizlice ve biz fark etmeden zarar veren serbest radikallerin engellenmesi için bağışıklık sisteminin devamlılığının desteklenmesi gerekmektedir. Bunun sonucundan kalp ve damar hastalıklarına karşı vücudu güçlendirilmesi sağlanırken, serbest radikal oluşumuna bağlı birçok hastalığın engellenmesi desteklenmiş olur.
Sağlık açısından faydalı olduğu bilimsel deneyler ile kanıtlanmış olan antioksidan maddeler, yanlış beslenme alışkanlıklarımızın iyileştirmemiz ve hareketli bir yaşam tarzı alışkanlığı kazanmamız halinde ciddi sağlık sorunları ile karşı karşıya kalmamızı azaltıcı etki gösterirler. Bu nedenle Antioksidan maddeler, ilaç değildirler, yalnızca doğru kullanılmaları halinde sağlıklı yaşamı destekleyicidirler.

Vücudumuzun Antioksidan Gereksinimi Ne Kadardır?
Kişilerin sağlık ve beslenme durumuna göre gereksinim değişmektedir. Antioksidanların vücutta gerekli seviyelerde bulunabilmesi için, yüksek oranda antioksidan içeren besinlerin alınmasına dikkat edilmelidir. Firmamızın üretmiş olduğu keçiboynuzu özünün düşük ısıl işlem altında üretilmesi nedeni ile güçlü bir antioksidan aktiviteye sahip maddeleri koruduğu Mersin Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü yapmış olduğumuz gıda analizleri ile kanıtlanmıştır.

Yazılanlar, doktor uyarısı yada önerisi değildir. Yalnızca bilgi verme amaçlıdır.